O nama

Šta je Atelje?

Jedva smo dočekali da neko pita! Atelje je neprofitna nevladina organizacija koja se bavi razvojem neformalnog obrazovanja kroz organizovanje treninga, kurseva i besplatnih edukativnih i kreativnih radionica.

 

Šta sve možeš da naučiš kod nas?

Trudimo se da pokrijemo što više tema pa se između ostalog bavimo književnošću, psihologijom, stranim jezicima, informatičkom pismenošću, istorijom umetnosti, primenjenom umetnošću, zanatom i svime onim što može da podigne nivo kulture, ne uči se u školi, a unapređuje kreativnost, znanje i  profesionalne veštine naših novosađana.

 

Gde se nalazimo?

Od nedavno Atelje nema fizičku lokaciju, naše radionice se održavaju u prostorijama drugih udruženja, u prirodi i gde god nas pozovu da gostujemo. Najčešće ćeš nas zateći u Infopolisu, omladinskom kreativnom centru OKCE, Gildi igrača, Underground London pabu i na Oficirskoj plaži.

 

Od kada postojimo?

Kao prava škola, Atelje je počeo sa radom 1. septembra prošle godine a vrata tadašnjeg lokala u Dunavskoj ulici otvorili smo 15. septembra. Delujemo starije jel da?

 

Ko nas finansira?

Od samog početka Atelje se finansira isključivo kroz donacije zadovoljnih polaznika. Kao zahvalnicu svojim donatorima organizovali smo posebne kurseve u trajanju od po nekoliko meseci. Kako smo napustili naš lokal u Dunavskoj ulici radionice za donatore prerasle su u kurseve, koje održavamo u gostima, po ceni od 1.800,00 dinara mesečno.