Kursevi

Ako ti naše besplatne radionice nisu dovoljne i uvek želiš da saznaš više na pravom si mestu. Naši kursevi pružiće ti dva meseca učenja kroz praktičan rad, bez mnogo teorije jer tako se najbolje uči! Cena jednog meseca je 1.800,00 dinara a materijal je naravno obezbeđen. Svi kursevi organizuju se po formiranju grupe pa zato drugare pod mišku da počnemo što pre! Svoju prijavu možeš nam poslati na prijave@atelje.org i ne zaboravi da u naslovu napišeš koji kurs te zanima.

 

CRTANJE

Ako voliš našu besplatnu radionicu crtanja ova će te oboriti s nogu. Naučićemo te da crtaš ugljem kroz upoznavanje sa likovnim elementima. Razvićeš likovne sposobnosti, vizualnu percepciju, oblikovno i kreativno mišljenje. Unapredićeš i sposobnosti posmatranja predmeta, postavljanje kompozicije i upoznaćeš se s likovnim delima iz istorije umetnosti. Literatura: Teorija likovne forme, Radmila Graovac.

 

KALIGRAFIJA

Kao nastavak na našu besplatnu radionicu kaligrafije spremili smo kurs uz koji ćeš lakše i smelije izrađivati kreativne radove. Steći ćeš znanje potrebno za stvaranje tehnički ispravnih i idejno interesantnih kaligrafskih radova. Saznaćeš više o istoriji kaligrafije, tretiranju podloge, dizajniranju inicijala a pisaćeš kaligrafskim markerom i rezanim perom.

 

GRAFIČKI DIZAJN

Nauči kako se prave plakat, logo ili brošura, koja je razlika između rasterske i vektorske grafike i šta su to CMYK i RGB. Kroz ovaj kurs steći ćeš osnovno znanje korišćenja Adobe programskog paketa i moći ćeš samostalno da nastaviš upoznavanje sa programima, učestvuješ na konkursima i praktičnim radom razvijaš svoje sposobnosti.

 

FOTOŠOP

Na ovom kursu naučićeš kako da montiraš fotografiju, primetiš nepravilnosti i koriguješ boje. Ovladaćeš akcijama, lejerima i filterima. Poseban čas biće posvećen digitalnom slikarstvu a po završetku programa imaćeš osnovno znanje korišćenja Adobe Photoshop programa.

 

ILUSTRATOR

Ovladaj tehnikama kao što su poligon art, flat design i kawai stil. Nauči kako da osenčiš svoje ilustracije, pretvoriš fotografiju u vektor i napraviš nove četkice. Upoznaj mnoštvo opcija koje ti ovaj program nudi i testiraj svoje znanje kroz praktičan rad.

 

VIDEO MONTAŽA

Po završetku ovog programa imaćeš osnovno znanje korišćenja programa Movie Maker, Sony Vegas i Adobe Premier. Sa stečenim znanjem moći ćeš da samostalno nastaviš upoznavanje sa programima i praktičnim radom razvijaš svoje sposobnosti. Naučićemo te da montiraš sopstveni film a savladaćeš i stop motion metodu. Cilj ove radionice je uvođenje u osnove video montaže.

 

ŠTRIKANJE

Kroz ovaj kurs savladaćeš osnovne tehnike štrikanja kao i izradu ukrasnih bobica i pletenica. Upoznaćeš se sa svim pojedinostima izrade štrikanih radova a svoje znanje testiraćeš na završnom projektu. Po završetku kursa ovladaćeš znanjem i veštinom potrebnom za samostalan rad i napredak. Ako si potpuni početnik ili imaš vrlo malo iskustva sa štrikanjem ovo je prava radionica za tebe.